Isaaria

Hardcover 132 blz. | € 8,99 incl. verzendkosten | 08-12-2011

Isaaria is nog maar beperkt verkrijgbaar. Je kunt het boek bestellen via het contactformulier op deze website. Vermeld in de omschrijving je adresgegevens en hoeveel boeken je wilt bestellen. In de bevestiging van je bestelling, informeer ik je over de financiële afhandeling.

‘Isaaria’ is een ontroerend verhaal over Isabel, een 14-jarig meisje. Ze woont met haar zusje bij haar vader en zijn vriendin, Sabine. De moeder van Isabel is een Zweedse Sami die na een zware periode besloot om een tijdje terug te gaan naar haar geboorteland om op verhaal te komen. Dat ‘tijdje’ is inmiddels al zeven jaar. Iedereen is ervan overtuigd dat ze dood is, maar Isabel gelooft er heilig in dat ze nog leeft. Ze schrijft veel van haar belevingen, gedachten en gevoelens in een dagboek, zodat haar moeder alles kan lezen als ze weer terug is. Zo schrijft ze over Sabine, over Thomas, een al wat oudere jongen op wie ze stapelverliefd wordt en over Ariane, een vrouw die evenals haar moeder uit Zweden komt en die als een van de weinigen oprecht naar haar luistert en in haar is geïnteresseerd.

Schrijfwedstrijd en boekpresentatie

‘Isaaria’ werd in 2011 uitgegeven door Uitgeverij De Boomhut, als het winnende boek van een schrijfwedstrijd. Leerlingen van de Rotterdamse Theater Havo/VWO lazen in dat schooljaar tien voorgeselecteerde boeken. Na rijp beraad en een spannende eindstrijd, koos de kinderjury (Bas, Joby, Jeremy, Sterre, Alara, Amber, Laurien, Emma, Amber en Yselle) unaniem voor Isaaria. Het boek werd destijds officieel gepresenteerd tijdens een bijeenkomst op de Rotterdamse Theater Havo/VWO. Guido Spek, (bekend van GTST) overhandigde de kinderjury het eerste exemplaar. In deze video kun je deze presentatie bekijken.

Uit de recensies van de kinderjury:

Ik heb dit boek uitgekozen omdat ik het een erg fijne schrijfstijl vind, het leest makkelijk en ik kan alles zo voor me zien. Vanaf het begin hoopte ik al dat dit boek het zou worden. We moesten de verhalen eerst gewoon doorlezen, maar in Isaaria kon ik niet stoppen en ik had hem in een paar dagen uit. De hoofdpersonen vind ik erg leuk. Ik kan me goed bij hen inleven. Het verhaal spreekt me ook heel erg aan. Het is niet zo’n standaard verhaal en het speelt zich voor een deel ook op een andere plaats af dan in een land als Nederland. Daarom was het ook heel interessant om te lezen.
Laurien

Het is een mooi verhaal, dat gaat over een meisje dat ongeveer dezelfde leeftijd heeft als wij, dus kan je jezelf er beter in verplaatsen. Het boek is spannend, als ik vastbesloten was dat dit de laatste bladzijde was die ik las, had ik toch de neiging om verder te lezen. Isaaria heeft een goede verhaallijn, alles past goed in elkaar. Veel personages, die allen hun eigen verhaal hebben. Ook heeft het boek veel mogelijkheden. Er kan makkelijk een tweede deel komen.
Bas

Ik vond het een goed boek. De schrijfstijl was heel goed. Het hield me echt vast. Ik wilde de hele tijd doorlezen. Als ik het boek ook las, zag ik het ook echt helemaal voor me. Zo makkelijk was het door te lezen als of je daar echt was. Ik vond het ook een heel leuk verhaal met die brieven. Ik vond dat heel origineel. Het is ook een heel leuk boek voor kinderen van 12 en ouder, want de hoofdpersoon is ook die leeftijd dus dan beleef je het toch echt, want wat dat meisje meemaakt kan iemand anders ook meemaken.
Emma

Ik vond Isaaria het meest geschikte boek, omdat het prettig was om te lezen maar niet makkelijk. Ik kon mezelf verplaatsen in de hoofdpersoon. Het is een fijn verhaal. Dit boek was beter dan alle andere die ik gelezen heb doordat het mooi, spannend maar ook herkenbaar voor mij was.
Alara

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven