Over

Schrijven en Lapland

Mijn allereerste bezoek aan de bibliotheek kan ik me nog heel goed herinneren. Ik was denk ik een jaar of zes en was zwaar onder de indruk van al die boeken bij elkaar. Het rook er ook zo lekker! Ik nam standaard veel te veel boeken mee naar huis, die ik nog amper kon lezen, maar het gaf me een rijk en volwassen gevoel. Toen al besloot ik dat ik later schrijver wilde worden. Dat ‘later’ heeft best een tijdje geduurd. Ik schreef wel af en toe, van dagboeken tot korte verhaaltjes, maar het werd pas wat serieuzer toen ik halverwege de dertig was. Ik ontdekte hoeveel plezier ik beleefde aan het schrijven van een verhaal, vooral omdat ik zelf nooit van tevoren weet wat het gaat worden. Natuurlijk heb ik een idee van waaruit ik begin met schrijven, maar vervolgens gaat het verhaal een eigen leven leiden. Ik schrijf gewoon op wat ik in mijn hoofd voor me zie en zo schrijft het verhaal zichzelf. En dat maakt het ook voor mij iedere keer weer een spannend avontuur.

Daarnaast heb ik altijd een fascinatie gehad voor sneeuw en koude gebieden. ScandinaviĆ«, Alaska, SiberiĆ«, hoe sneeuwrijker het gebied, hoe meer het me interesseerde. In 2007 maakte ik een lang gekoesterde droom waar; samen met mij dochter ging ik naar Fins Lapland, zo’n 200 kilometer boven de poolcirkel. Ik leefde mijn eigen sprookje en kon mijn geluk niet op. Een week vol bijzondere activiteiten, meters sneeuw en we werden ook nog eens getrakteerd op het Noorderlicht. Die week vloog voorbij en ik wenste toen om ooit nog een keer terug te gaan en dan voor veel langer dan een week. Het liefst een heel winterseizoen. En dat lukte! In de winter van 2018/2019 woonde en werkte ik de hele winter in Fins Lapland. Wat een supergave ervaring!

Deze twee passies, het schrijven en Lapland, komen samen in mijn Isaaria boeken. Ik hoop dat je net zoveel plezier beleeft aan het lezen van deze boeken, als ik van het schrijven.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven